0706-227224
andningenifokus@gmail..com

Din andning behöver dig

Andning, hälsa och medvetenhet

Din andning behöver dig

”Jag vill inte riskera att smittas av corona. Även om jag är en ung man kan det vara riskabelt för mig som toppidrottsman att drabbas av en sådan sjukdom. Om min lungkapacitet skulle försämras med bara en halv procent för resten av livet kan det ha betydelse för min prestation resten av karriären, säger 400-meterslöparen Kirsten Warholm”

Om en idrottare som är medveten om hur mycket en halv procents nedsättning i lungkapaciteten skyr tävlande p.g.a. risken av en virussmitta så kan du förstå vad en förbättring med en ordinär person kan få av en 10% förbättring av den personliga kapaciteten. En klient till mig rapporterade:

  • Min vilopuls har sjunkit från 80 till 70.
  • Min andningsfrekvens i vila har sjunkit från cirka 10 till 6 andetag/minut
  • Mitt BOLT har ökat från 23 sek till 53 sekunder (Body Oxygen Level Test)
  • Jag orkar gå och springa längre och snabbare
  • Jag sover bättre och vaknar mer avspänd
  • Jag dricker mindre kaffe, äter mindre godis, känner mig lugnare och mer harmonisk och jag har nästan slutat snarka. Jag har bättre koncentration, läser mer och minns bättre.

Att få ordning på andningen är bland det viktigaste du kan göra för din hälsa och det kan ge stora effekter omgående.

Att ändra kosthållningen är viktigt och kan ge stora skillnader inom några timmar upp till några dagar för att sedan, förutsatt att du sköter din kosthållning, effektivt påverka ditt välmående positivt resten av livet.

Att ändra andningen kan få dramatiska effekter inom några sekunder och det kan sedan fortsätta att förändra allt från ämnesomsättning, mental kapacitet, känslomässig självkontroll, muskeltonus, tillgänglig energi, ja, allting som andningen ingår i, d.v.s.allting i hela din kropp.

Om du frågar en astmatiker hur de tror att astman har påverkat i deras liv så är det svaret du får… det har påverkat allting. Detsamma gäller allergiker, de som lider av Kol eller de som känner återkommande huvudvärk, trötthet, depressioner och alla kroppsrelaterade och psykiska åkommor. Andningen är med dig varje steg på vägen och påverkar ALLA processer i kroppen. Andningen är både en rörelseorienterad muskelberoende och skelettberoende process och den ingår både i det Autonoma och det Motoriska nervsystemet. Den både påverkas av och påverkar de parasympatiska och sympatiska nervsystemen. Den tillför en komponent som är helt ovärderlig för oss, syret, till den process som ger oss energin med vilken vi kan fungera på alla nivåer fysiskt, psykiskt och andligt.

Om Kirsten Warholm säger att han är livrädd för att förlora ens en halv procent av sin lungkapacitet i förhållande till sin karriär så säger det något om hur viktig andningen är.

Du kan få tillgång till metodik, kunskap och inspiration att kunna utnyttja din fulla kapacitet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna sida använder kakor. genom att fortsätta så accepterar du användandet av kakor till mjölken :-).